Överensstämmelse, Dataskyddsförordningen (GDPR, General Data Protection Regulation)

engangsligg.se behöver samla, lagra och behandla din personliga information för att kunna tillhandahålla våra tjänster till dig och vi är skyldiga att erhålla ditt samtycke för att kunna behandla dina uppgifter. Du ger oss det samtycket när du registrerar dig för att använda våra tjänster genom att klicka i samtyckesrutan eller genom att klicka på skicka-ikonen, men du kan också återkalla det samtycket om eller när du ändrar uppfattning.

Denna Sekretesspolicy kommer att förklara vad du behöver veta om dina personuppgifter och vad vi gör med dem.

1. VILKA VI ÄR
P.O. Box 6 Walkerswood, P.O. Walkerswood St. Ann Jamaica är personuppgiftsansvariga, vilket innebär att vi är ansvariga för insamling, bearbetning och lagring av dina personuppgifter.

(a) Närstående Företag
Vi äger många olika sociala och dating- webbplatser och mobilappar. Vi kallar dessa våra NÄRSTÅENDE Företag. Dessa Närstående Företag kan driva våra webbplatser å våra vägnar eller tillhandahålla tjänster som i sin tur gör det möjligt för oss att tillhandahålla våra Tjänster till dig, varpå de kan behöva behandla dina personuppgifter. I slutändan är vi alltid ytterst ansvariga för att våra Närstående Företag använder dina personuppgifter i enlighet med de rättigheter du delgivit oss.

(b) Affiliate-webbplatser
Våra Närstående Företag har också egna hemsidor och mobilappar, och vi vill erbjuda dig tillgång till så många potentiella matchningar som möjligt inom vår stora gruppdatabas. För att aktivera detta delar vi dina uppgifter på våra Affiliate-webbplatser och marknadsföra våra olika produkter och tjänster till dig. Du tillåter oss att reproducera och sända informationen i din profil i hela eller en del av våra Affiliate-webbplatser och våra Närstående Företag i syfte att leverera tjänsterna till dig.

2. RÄTTIGHETER FÖR TILLGÅNG TILL ELLER ÄNDRING AV PERSONUPPGIFTER

(a) Åtkomst till de personuppgifter vi innehar
Du kan väldigt enkelt begära en kopia av de personuppgifter som vi innehar. Kopior är gratis, och vi kommer att försöka svara på din förfrågan inom kort tid (i Europa inom 30 dagar). Skicka bara ett e-postmeddelande till vårt datasäkerhetsövervaknings team på [email protected] bifoga ett aktuellt foto eller skanna av ditt foto-ID (pass eller körkort) och en räkning (för att styrka din identitet och adress). Efter att vi verifierat din identitet kommer vi att mejla eller skicka en kopia av dina personuppgifter till dig. Om uppgifter om chatthistorik som kan innehålla personuppgifter från en tredje part begärs kan vi komma att redigera deras information såvida du inte innehar skriftligt samtycke från den tredje parten för att vi ska kunna dela informationen.

(b) Ändra eller korrigera de personuppgifter vi innehar
Vi vill se till att alla uppgifter vi håller på är korrekta och aktuella. Vänligen kontakta oss för ändringar i våra register på support.engangsligg.se.

(c) Ändra ditt samtycke och välja bort
Du kan ändra dina kriterier om vilka personuppgifter du tillåter oss att hålla. Kontakta bara support.engangsligg.se med de ändringar du önskar göra. Vi måste dock råda dig att borttagandet av viss(a) databehandling/lagringsalternativ kan leda till förlust av funktionalitet och kan komma att påverka användarupplevelsen.

d) Europeisk rätt att "glömmas bort"
Om du bor i Europa och använder våra tjänster har du rätt att ta bort alla dina personuppgifter när du upphör att använda tjänsterna och stänger ditt konto. Vi kan behöva behålla register över vissa uppgifter för säkerhetsändamål (för att bistå polis vid brottslig verksamhet) eller för betalningsbehandling (för att påvisa för banker att vi varit behöriga att ta betalt från dig i de fall du betalar för att använda tjänsterna). Om du önskar radera alla dina personuppgifter, vänligen kontakta oss på [email protected].

3. INFORMATION VI SAMLAR

engangsligg.se behandlar din personliga information för att uppfylla våra avtals-, lagstadgade och rättsliga förpliktelser och förse dig med våra tjänster. Vi samlar aldrig in onödiga personuppgifter från dig och bearbetar inte heller din information på annat sätt än vad som anges i detta uttalande. Datakällorna kan innefatta kunder, mellanhänder, registrerade direkt, tredje part som är anslutna till den registrerade (till exempel en annan tjänsteleverantör som tillhandahåller tjänster till dig) eller öppet källmaterial. Den typ av uppgifter som vi kan samla och bearbeta:

(a) Vi samlar in information när du registrerar dig och skapar eller redigerar din profil
Vi samlar in dina personuppgifter, inklusive men inte begränsat till ditt användarnamn, e-postadress, födelsedatum, telefon, kön och annan information du skickar när du skapar en profil och registrerar dig hos våra Tjänster.

(b) Vi samlar in information när du kommunicerar med vårt supportteam
Om du kontaktar kundsupport behåller vi all information du lämnar till oss, inklusive korrespondenshistorik.

(c) Den typ av information vi samlar in när du använder våra tjänster
Om du surfar på vår webbplats, skickar meddelanden till andra användare, uppdaterar din profil eller utför någon annan aktivitet inom våra tjänster, kommer vi att samla in följande uppgifter: 
• All information du laddar upp till din profil, inklusive dina foton och videoklipp.
• Alla meddelanden som du skickar till eller tar emot från oss eller andra användare via tjänsterna.
• Ett aktivitetsregister, inklusive blockeringslistor och sökhistorik.
• Detaljer om alla transaktioner som du utför, inklusive all information vi behöver för att tillhandahålla de produkter eller tjänster som du registrerar dig för 
• Uppgifter från dina andra sociala nätverkskonton om de är länkade till våra webbplatser.
• Din position enligt den IP-adress som tilldelats din dator eller mobilenhet av din Internetleverantör, samt din mobila platsdata.
• Användardata kring hur du använder vår webbplats. Detta benämner vi Anonym Data, som vi samlar in med hjälp av cookies.

(d) Information vi samlar in om din position 
Vi kan samla platsdata från din dator och/eller mobilenhet. När du får tillgång till tjänsterna från en mobil enhet får du möjlighet att tillåta platsdelning med vår applikation. Om du inte vill dela din platsdata med oss, vänligen stäng av den här funktionen genom att följa anvisningarna för din mobila enhet. Vi har möjlighet att spåra din IP-adress om du använder en dator för att komma åt tjänsterna. Om du använder en mobil enhet använder vi GPS med ett precisionsintervall på 20 till 100 meter. Även om platsdata är anonyma och inte kan användas för att identifiera dig kan det visas för andra användare, så var försiktig om du inte vill publicera din position. Om du väljer att ändra eller stänga av platsdelning, för att ge dig en mer lokaliserad tjänst och lokaliserade matchningar, visar vi dig som en slumpmässig genererad plats inom det postnummerområde du har angett.

4. HUR VI ANVÄNDER DIN PERSONLIGA INFORMATION

• För att administrera ditt användarkonto hos oss (inklusive hantering av ditt konto och kundsupport).
• För att hjälpa oss att förbättra Tjänsternas struktur, layout och användbarhet.
• För att tillåta dig delta i Tjänsternas alla interaktiva funktioner (inklusive funktioner som kräver ett mobilnummer).
• För att hjälpa till att personifiera återkommande besök på och användning av Tjänsterna.
• För att meddela dig om alla kompatibla matchningar eller matchningar som ligger nära din plats.
• För att ge dig information om produkter, tjänster eller nyheter.
• För att svara på tänkbara frågor du kan komma att ställa eller svara på eventuella kommentarer du kan komma att skicka till oss.
• För att meddela dig om ändringar i vår tjänst eller webbplatsens funktionalitet.
• För att erbjuda dig andra produkter, program eller tjänster från oss själva och våra dotterbolag, samarbetspartners och utvalda tredje parter som vi tror kan vara av intresse för dig.
• För att genomföra forskning och analys kring din användning av, eller intresse för, våra produkter, tjänster eller innehåll, eller produkter, tjänster och innehåll som erbjuds av andra; eller utveckla och visa innehåll och annonsering skräddarsydd för dina intressen på vår hemsida och andra webbplatser, inklusive att visa våra annonser till dig när du besöker andra webbplatser.
• För att meddela dig när vi ändrar våra Villkor
• För att på annat sätt genomdriva eller utöva några rättigheter i våra Villkor
• För att bekräfta inköp du har genomfört via vår hemsida.
• Om det erbjuds kan du också välja att få push-notiser från oss på din mobila enhet. Observera att all kommunikation från andra användare passerar via våra interna system, vilket vi använder för att matcha meddelandet till dig och generera ett e-postmeddelande utan att avslöja någon information utöver ditt valda skärmnamn och informationen i din profil.
• Vi använder informationen du lämnar om andra för att kunna skicka dem inbjudningar, gåvor, kort eller annat innehåll å dina vägnar eller via vår hemsida. Emellanåt kan vi också använda denna information för att erbjuda produkter, program eller tjänster till dem.
• Användning av mobila enheter: När du ansluter till vår webbplats via en mobil enhet kan vi använda den information som samlas in för alla syften som anges i denna sekretesspolicy.
• Användning av icke-personlig information: Vi använder aggregerad information om våra användare och icke-personliga uppgifter som vi samlar för att förbättra utformningen, funktionaliteten och innehållet på vår hemsida och tillåta oss att personifiera din erfarenhet med vår webbplats och erbjudanden. Vi använder denna information för att:
  • Tillhandahålla, underhålla, personifiera, skydda, förbättra och utveckla våra produkter, program och tjänster samt för att driva vår verksamhet.
  • Analysera användning och utförande på vår webbplats (inklusive att genomföra annonsspårning och webbplats- eller mobilapplikationsanalys).
  • Vi och våra dotterbolag, affärspartners och utvalda tredje parter ska kunna erbjuda produkter, program eller tjänster.
• Säkerhet och trygghet: Vi kan komma att övervaka din verksamhet för att se till att du och andra användare följer våra Villkor och vår Integritetspolicy, och övervaka eventuellt misstänkta aktiviteter på våra webbplatser. Det kan innebära övervakande av dina foton, innehåll, profiler, meddelanden och chatthistorik och andra aktiviteter som du utför på webbplatsen.

5. DETALJER OM HUR VI ANVÄNDER DIN INFORMATION

(a) Hur vi använder dina fotografier
Som det förklaras i våra Villkor, när du laddar upp ett foto till någon av våra tjänster, tillåter du oss därmed att använda det fotot för reklam och andra kommersiella ändamål, royaltyfritt. För fullständiga detaljer, se vår Villkor.

(b) När och varför kan vi avslöja din information till tredje part
• Rättsliga avslöjanden:
Vi kan bli skyldiga enligt lag, t.ex. genom potentiella eller faktiska rättstvister, domstolsbeslut, offentliga eller statliga myndigheter, eller regler och föreskrifter inom eller utanför ditt hemland för att avslöja hela eller delar av din information till tredje part. Vi kan också bestämma att det är nödvändigt att göra sådan upplysning i händelse av en fråga om nationell säkerhet, brottsbekämpning eller andra liknande situationer som vi anser nödvändiga, inklusive till exempel påståenden om påstådd överträdelse av upphovsrätt, varumärkesintrång eller andra tredje-parts rättigheter av användare.
• Tjänsteleverantörer från tredje part:
Vi delar din personliga information med tredjepartsleverantörer för att kunna tillhandahålla Tjänsterna till dig, inklusive tredje part som bistår oss med informationsbehandling, kredit- och betalningsbehandling, uppfyllande av din prenumerationsorder, hantering och lagring av personuppgifter samt genomförande av konsument- eller kundbelåtenhetsundersökningar. Dessa upplysningar avser att tillhandahålla våra tjänster, förbättra våra tjänster och leverera riktade annonser till dig. Vi förser inte dina kontaktuppgifter till tredje part för direktmarknadsföring utan ditt uttryckliga samtycke. Vi lagrar inte kreditkortsuppgifter, och vi delar inte kundinformation med någon tredje part.
• Övriga företag inom samma koncern som oss.
• En köpare eller potentiell köpare av vår verksamhet.
• Våra professionella rådgivare, som våra advokater, där det är nödvändigt för dem att ge rådgivning.
• Övriga personer om vi är skyldiga att avslöja eller dela din information för att följa lagstadgade skyldigheter.
• Affärspartners/affiliates:
När du registrerar dig eller gör inköp på vår hemsida eller genom att klick på våra annonser som erbjuds på webbplatser eller program från tredje part kan vi dela med oss av dina personuppgifter med våra samarbetspartners för att kunna erbjuda de aktuella produkterna, tjänsterna eller annonserna. När du väljer att delta i en viss säljares erbjudande eller program, godkänner du oss att ge din e-postadress och annan information till den säljaren.
• Annonsservrar:
På vår hemsida kan tredje part presentera eller betjäna annonser, förse oss med datainsamling, rapportering, annonsresponsmätning och webbplatsanalys samt bistå med leverans av relevanta marknadsföringsmeddelanden och annonser. Dessa tredje parter kan visa, redigera eller ställa in egna cookies. Användningen av dessa tekniker av dessa tredje parter är föremål för och regleras av sin egen integritetspolicy. De kan också få information om andra program som du har laddat ner till din mobila enhet, de mobila webbplatser du besöker och annan information om dig eller din enhet för att hjälpa till att analysera och servera anonym riktade annonser på webbplatsen och på andra ställen.
• Insamlad eller icke-personlig information:
Vi kan dela din icke-personliga information som samlas in under någon av ovanstående omständigheter. Vi kan också dela den med andra företag och tredje parter för att utveckla och leverera riktade annonser på vår hemsida och på webbplatser eller applikationer från tredje part, samt analysera och rapportera kring annonsering du ser. Vi kan också kombinera icke-personliga uppgifter som vi samlar in med ytterligare icke-personliga uppgifter som samlats in från andra källor.


6. MARKNADSFÖRING

(a) När vi marknadsför till dig direkt om våra produkter och tjänster
Vi kan komma att dela din information med våra Affiliate-webbplatser och Närstående Företag för att utveckla och leverera riktade annonser för våra produkter och tjänster till våra Affiliate-webbplatser och Närstående Företag och hjälpa oss att förbereda marknadsföringsrapporter. Vi kan komma att skicka information om våra Affiliate-webbplatser och Närstående Företags produkter och tjänster, nyheter och erbjudanden, och utvalda produkter och tjänster från tredje part som vi tycker kan vara av intresse för dig. Vi kan komma att göra detta genom att kontakta dig via din e-postadress eller mobilnummer som du har angett. I all korrespondens från oss, som fått samtycke från dig, framgår det tydligt att vi står som avsändare. Du har möjlighet att när som helst frånsäga dig vår marknadsföringskommunikation genom att logga in på ditt konto och gå till sidan Epost inställningar.

(b) När tredje parter marknadsför sig till dig (Våra "Affiliates Services" från tredje part)
Om du har samtyckt till att få marknadsföringskommunikation från tredje part, kallat Affiliate Services, kan dina uppgifter vidarebefordras till sådana tredje parter när vi ingår avtal om datadelning med dem för marknadsföring och analysrapportering. Vi kan inte hållas ansvariga för innehållet i tredje parts kommunikation eller produkter/tjänster som de marknadsför. Om du har gett ditt samtycke, men vill avbryta, kan du när som helst göra så genom att logga in på ditt konto och gå till sidan Epost inställningar. Observera att du också kommer att behöva kontakta de enskilda tredje parter som har marknadsfört sig till dig om du vill sluta ta emot deras kommunikation.

7. VAR VI LAGRAR DINA UPPGIFTER

De personuppgifter som vi samlar in från dig kan överföras till och lagras på en plats utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). De kan också behandlas av brottsbekämpande organ, anställda och oberoende entreprenörer (till exempel behandling av dina betalningsuppgifter eller tillhandahålla supporttjänster till oss). Genom att lämna in dina personuppgifter till oss godkänner du denna överföring, lagring och behandling. Vi kommer – i den mån det är rimligt – att vidta alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa att dina uppgifter behandlas säkert och i enlighet med denna sekretesspolicy.

8. SÅ LÄNGE BEHÅLLER VI DINA PERSONUPPGIFTER

Vi lagrar bara information så länge det är nödvändigt för att tillhandahålla produkter och Tjänster till dig och andra, med information som vanligtvis hålls tills att du avbryter ditt medlemskap.

(a) Avslutade medlemmar
Om du avslutat ditt medlemskap, raderar vi alla dina uppgifter 9 månader efter datumet för avslut. Det är viktigt att vi behåller dina uppgifter för den här korta perioden efter avslut för att vi ska kunna svara på eventuella betalnings- eller andra relaterade frågor eller lämna information till tredje part i enlighet med våra bestämmelser om offentliggörande som beskrivs i denna policy, t.ex. bistå polisundersökningar. Även efter att du tagit bort information från din profil eller raderar ditt konto så kan kopior av den informationen fortfarande vara synlig och/eller tillgänglig på internet i den mån sådan information tidigare har delats med andra eller kopierats eller lagrats av andra användare eller i den omfattningen sådan information har delats med sökmotorer. Vi kan inte kontrollera, och vi accepterar inte något ansvar för, detta. Om du har gett tredjepartsapplikationer eller webbplatser tillgång till din personliga information kan de behålla sådan information i den omfattning som tillåts enligt deras användarvillkor eller sekretesspolicy.

(b) Svartlistade, avstängda och uppsagda användare
Om vi någonsin stänger av ditt konto, om du upptäcks som en potentiell eller faktisk bedragare, eller ett potentiellt eller annat hot mot vår verksamhet eller våra användare, kommer din e-postadress att behållas på vår interna svarta lista så länge vi anser det nödvändigt att skydda verksamheten och dess användare.

9. HUR VI SKYDDAR DINA UPPGIFTER

Överföring av information via Internet är inte helt säker. Även om vi kommer att göra vårt yttersta för att skydda dina personuppgifter kan vi inte till hundra procent garantera säkerheten för dina uppgifter som sänds till sajten; all överföring sker på egen risk. Vi tar rimliga administrativa, fysiska och elektroniska åtgärder som är utformade för att säkra och skydda din information mot obehörig åtkomst och/eller obehörigt användande. Detta inkluderar att använda SSL-program (Secure Sockets Layer), som krypterar den personliga information du anger och lagrar din information i krypterad form bakom en brandvägg som är utformad för att blockera åtkomsten utanför vårt nätverk. Även om vi använder kommersiellt rimliga ansträngningar för att skydda din informations integritet, kan överföringar på Internet inte göras helt säkra. Utöver detta kan vi inte garantera att dina insamlade personuppgifter inte kommer att användas eller röjas trots denna sekretesspolicy. Vi tar inget ansvar för avslöjande av några av dina uppgifter på grund av fel i överföring, obehörig tredjepartsåtkomst eller andra orsaker som ligger bortom vår rimliga kontroll.

10. DU KAN HJÄLPA ATT HÅLLA DINA EGNA UPPGIFTER SÄKRA

Vi rekommenderar och uppmuntrar dig och alla våra medlemmar att noga tänka på den information du delger.
• Publicera inte e-postadresser, webbadresser, snabbmeddelanden, telefonnummer, fullständiga namn eller adresser, kreditkortsuppgifter, nationella identitetsnummer, drivrutinslicensuppgifter och annan känslig information i din profil.
• Var försiktig när du delar med dig av känsliga detaljer om dig själv på din profil, t.ex. religionstillhörighet och hälsoinformation. Du kan frivilligt ange denna information när du skapar din profil, inklusive dina sexuella preferenser och etniska bakgrund, men det finns inget krav på att göra det.
• Kom ihåg att fotografier eller videoklipp som du skickar på webbplatsen kan avslöja ovan nämnda typer av känslig information. I de fall där du laddar upp och väljer att dela känslig information om dig själv, samtycker du uttryckligen till att vi behandlar din information och gör den offentlig för andra användare. När du skickar information om dig själv eller använder meddelandetjänsten, delas mängden personlig information på egen risk. Dessa inlägg kan dessutom komma att visas på andra webbplatser eller i internetsökningar om ämnet för ditt inlägg. Om du publicerar något som strider mot våra villkor, förbehåller vi oss rätten att säga upp ditt konto.

11. COOKIE POLICY

Vi kan komma att samla in information om din dator eller mobilenhet med hjälp av cookies. Om du använder vår webbplats godkänner du därmed också användandet av cookies. Cookies är små textfiler som placeras på din dator av de webbplatser som du besöker och förser oss med statistik kring hur du använder våra tjänster. De identifierar dig inte personligen men berättar mycket om dina surfvanor, vilket hjälper oss att skräddarsy din användarupplevelse för att anpassa sig efter dina behov. Vi använder cookies för att förbättra vår säkerhet, för att samla information om användare samt för att förstå våra webbtrafikutvecklingar och dela din icke-personliga information med noggrant utvalda tredje parter för marknadsföringsändamål.

12. RÄTT ATT ÄNDRA DENNA POLICY

Vi granskar regelbundet vår sekretesspolicy och uppdateringar återfinns på den här sidan. Vi uppmuntrar dig att regelbundet kontrollera vår sekretesspolicy för att se till att du är uppdaterad kring vilken information vi samlar in, hur vi använder den och under vilka omständigheter, om så föreligger, vi kan dela detta med andra parter. Vi kan också komma att kontakta dig då och då för att underrätta om eventuella förändringar om vi anser att sådan notis är nödvändig beroende på förändringarnas omfattning.

13. TREDJEPARTSWEBBPLATSERS LÄNKAR

Våra webbplatser, appar och kampanjmaterial kan då och då innehålla länkar till och från webbplatser från våra tredjepartsnätverk, annonsörer och affiliates. Om du följer en länk till någon av dessa webbplatser bör du observera att dessa webbplatser har sin egen integritetspolicy och att vi inte ansvarar för dessa policyer. Vänligen kontrollera dessa policyer innan du delger dina personliga uppgifter till dessa webbplatser.

14. SKYDDANDE AV BARN

Vi riktar oss inte till personer som är yngre än lagstadgad ålder för insamling av information online. Vår webbplats tillåter inte barn under 18 år att bli användare och vi accepterar inte någon information från barn. Genom att lämna in information till oss representerar du att du är över 18 år. Vi uppmuntrar minderåriga att söka samtycke från sina föräldrar innan de lämnar information om sig själva eller deras hushåll till någon på Internet. Vi uppmuntrar föräldrar att spela en aktiv roll när det gäller att skydda sina barns integritet och säkerhet samt för att förhindra olämpligt användande av information om sina barn. Vi stöder utvecklingen av teknik som hjälper föräldrar att kontrollera insamling och användning av personuppgifter från barn som använder onlinetjänster i sina hushåll.

15. FRÅGOR ELLER KLAGOMÅL

Om du har några frågor eller klagomål om denna sekretesspolicy, vänligen kontakta vårt team för dataskyddsöverensstämmelse vid [email protected]
Om du inte är nöjd med hur vi hanterar något klagomål kan du när som helst göra ett klagomål med ditt lands nationella dataskyddsmyndighet. Detta skulle förmodligen vara motsvarande informationskommissionärens kontor i landet du bor i.

16. STYRANDE LAG

Lagarna i Sverige reglerar denna sekretesspolicy och alla eventuella tvister eller krav som härrör från eller i samband med denna eller dess föremål (inklusive icke avtalsrelaterade tvister eller anspråk). Om konflikt skulle uppstå mellan den engelska versionen och alla eventuella översatta kopior av sekretesspolicyn kommer den engelska versionen att råda.